Feltlts alatt
Magyarok Világszövetsége

MVSZ: Búcsú a 2014. évtől - magyarul és lengyelül

A Magyarok Világszövetsége figyelmeztetéssel búcsúzik a 2014. évtől: jövőre Trianon 95. évébe lépünk. Jövőre a magyar nemzet megfelelő választ kell adjon európai történelmének legsúlyosabb csapására. Tagoltan és jól érthetően ki kell mondanunk, hogy Trianon (1920) és Párizs (1947) számunkra elfogadhatatlan. Az új esztendőre készülődve lengyel barátainkat ekként is megszólítva, közzétesszük a trianoni és a párizsi békeparancs fölülvizsgálatát kérő Igazságot Európának! című petíciónk lengyel nyelvű fordítását, amely a honlapunkon is olvasható.
 

Register to read more...

Székely kiállás a Himnuszért és a magyar lobogóért Sepsiszentgyörgyön

A háromszéki román prefektus súlyos pénzbírságot szabott ki azokra, akik június 4-én, Trianon napján Sepsiszentgyörgyön közterületen énekelték a magyar Himnuszt és lengették a magyar lobogót. A székelyek a minap méltóságteljes, de csattanós választ adtak a provokációra: fúvós zenekarral, többszáz méter hosszú magyar trikolórt vittek a prefektus irodája elé, hogy jól essék neki a látvány. Sepsiszentgyörgy belvárosában minden nap ezrek éneklik a magyar Himnuszt, hogy az is jól essék az elvakult provokátornak.

 

Register to read more...

Az Üdvözítő születésének 2014. évfordulójára

Katona Imre összeállításával kívánunk minden olvasónak áldott Karácsonyt.

 

Register to read more...

MTF-23 - Megjelenés előtt - Cúth János: A magyar katonai vitézség évezredei - A harcterek magyar daliái

Megjelenés előtt a 23. magyarságtudományi füzet. Szerzője Cúth János. Címe:  A magyar katonai vitézség évezredei - A harcterek magyar daliái. A füzetben olvasható Kónya-Hamar Sándor írása is Zeyk Domokosról, a segesvári csata hőséről, aki szemtanúk szerint kimentette a kozákok gyűrűjéből a sebesült Petőfi Sándort. A sorozat bemutató-videója ide kattintva látható.

 

Register to read more...

Herman Ottó és az oláh irredenta

A Herman Ottó Társaság december 15-én, az MVSZ székházában ünnepélyes keretek között emlékezett meg névadójáról, az egyik utolsó nagy magyar polihisztor halálának 100. évfordulójáról. Emlékbeszédet mondott Veszelszki Ferenc, a Herman Ottó Társaság vezetője. A felvidéki cipszer családból származó Herman Ottó, aki nyolc éves koráig csak németül beszélt, nem csak a magyar tudomány egyik meghatározó alakja volt – ornitológus, ichthiológus, néprajzkutató valamint régész –, hanem politikus és lánglelkű magyar hazafi is. Őrá emlékezve, alább teljes terjedelmében újraközöljük 1894-ben, a Vasárnapi Újságban megjelent írását, amelyből kiderül, hogy harminc évvel Trianon előtt a román irredenta már minden román iskolában kötelezően hirdette a magyar területek majdani elszakítását. A kérdésünk csupán az, hogy hol volt akkor, és azóta is mit tesz ez ellen a magyar állam? (Egy kötelező olvasmány, itt.) A rendezvény díszvendége volt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

 

Register to read more...

Patrubány Miklós: 1989-ben Tőkés László hős volt és szabadító

1989-ben Tőkés László hős volt és szabadító

 

Mint egykori jó barát és harcostárs, négy évtizeddel megismerkedésünk és közel másfél évtizeddel útjaink elválása után, a temesvári ellenállás 25. évfordulóján szólok Tőkés Lászlóról. Teszem ezt annak okán is, hogy azokban a napokban magam vittem el – háborús körülmények között – Kolozsvárról Bukarestbe a Tőkés Lászlóról Chrudinák Alajos által Menyőn készített videofelvételt, hogy az addig Őt meg sem említő román televízióban sugározzák, és ország-világ megtudhassa: Ceausescu bukásához egy temesvári magyar lelkész, Tőkés László ellenállása vezetett.

 

Register to read more...

Szkíta-kiállítás: Egy leletegyüttes, melynek kincseit a Tutanhamon-lelethez hasonlította a világ

Egy leletegyüttes, melynek kincseit a Tutanhamon-lelethez hasonlította a világ –  szkíta fejedelmek hagyatékát bemutató kiállítás az MVSZ székházában megtekinthető, megtapasztalható és átélhető.

 

Register to read more...

Page 1 of 69

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítésére



Az MVSZ erkölcsi alapja

Gyorsmenü

Free business joomla templates